OPGELOST - Storing verzenden mail
Thunderbird - ZeelandNet

20 8 11:20: Zojuist hebben wij van ZeelandNet / Delta Fiber bericht ontvangen dat zij een aanpassing hebben uitgevoerd op de mailserver, waardoor het conflict met Thunderbird niet meer moet optreden. Wij hebben dit zelf getest in combinatie met Thunderbird versie 91.0 en in onze testopstelling werkt alles weer naar behoren. Heeft u geen instellingen veranderd? Dan hoeft u niks te doen en dan moet dit ook bij u weer goed werken.

Mocht u gebruik gemaakt hebben van ons stappenplan om tijdelijk via de andere poort en zonder SSL toch te kunnen mailen. Dan is het nu tijd om de instellingen weer terug te zetten. Dat kan als volgt:

Stappenplan voor het terugzetten van de instellingen na gebruik van de workaround

Op onderstaande wijze is het mogelijk de instellingen terug te zetten:

 • Start Thunderbird op
 • Klik rechtsboven in beeld op de knop met 3 zwarte streepjes
  Hamburger.jpg
 • Klik op Accountinstellingen
  Menu.jpg
 • Klik op Uitgaande server (SMTP)
  Account_servers.jpg

 • Klik op Bewerken
  Accountmenu_lijst_SMTP.jpg
 • Vul bij Poort in: 465
 • Vul bij Verbindingsbeveiliging in: SSL
 • Klik op OK
  SMTP_terug_naar_465.jpg

 • Sluit de accountinstellingen door op het kruisje te klikken naast Accountinstellingen
  Accountinstellingen_sluiten.jpg

OUDERE BERICHTEN:

19 - 8 12:15: Het stappenplan is klaar: (deze is inmiddels vervangen door het stappenplan voor terugzetten van de instellingen)

19 - 8 11:35: Inmiddels is duidelijk dat het probleem veroorzaakt wordt door een conflict tussen de nieuwe versie van Thunderbird en de configuratie van de server van ZeelandNet. Er wordt gewerkt aan aanpassingen aan Thunderbird om dit op te lossen. Helaas zal deze update niet op korte termijn uitkomen, de verwachting is nu dat deze nieuwe versie komende maand tot begin oktober vrijgegeven wordt. Wij hebben dit probleem ook gemeld bij ZeelandNet omdat het door een aanpassing aan de configuratie van de mailserver wellicht sneller op te lossen is.

Wij hebben intussen ook een manier ontdekt om door aanpassingen aan de instellingen van Thunderbird wel mails te kunnen verzenden. Momenteel wordt gewerkt aan een stappenplan hoe u deze instellingen kunt aanpassen.

16 - 8 13:56: Vanmorgen hebben wij vastgesteld dat bij de update van Mozilla Thunderbird naar versie 91 een probleem is ontstaan bij het verzenden van mail via ZeelandNet. Wij hebben dit gemeld bij Mozilla. Wij verwachten dat Mozilla een update van Thunderbird gaat uitbrengen die dit probleem oplost.

Tot die tijd is het niet mogelijk om vanuit Thunderbird mails te verzenden via ZeelandNet. Wel is het mogelijk om mail te verzenden via de webmail (in het geval van ZeelandNet bereikbaar via (www.zeelandnet.nl) of vanaf een ander apparaat. Voor zover bij ons bekend treedt dit probleem alleen op bij Thunderbird op PC's, dus vanaf de telefoon of tablet moet u gewoon kunnen mailen.

Wanneer bij ons een oplossing bekend is voor dit probleem, of een update beschikbaar is om dit op te lossen, zullen wij dit hier op de website melden.

 

Verkoop en installatie van software

Kaspersky Labs beveiligingssoftware

Om uw computer en uw data te beschermen tegen virussen, spyware, spam en andere gevaren op internet leveren wij de databeveiligingssoftware van Kaspersky Labs. Op verzoek kunnen wij deze software ook voor u installeren en configureren. Hiervoor brengen wij de tijd die wij er mee bezig zijn in rekening, op basis van ons op dat moment geldend uurtarief. Meer informatie over de producten van Kaspersky Labs vindt u op de website van Kaspersky Labs. Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren bij de keuze tussen verschillende pakketten.

Online backup

De veiligste manier van backups maken. Uw data wordt binnen uw systeem versleuteld, ingepakt en via uw internetverbinding verstuurd naar het betrouwbare backupsysteem van KeepItSafe. Kijk voor meer informatie op de website van KeepItSafe.

Profcom IT

De Zompe 41
4353RT Serooskerke

info@profcom-it.nl
Tel: 0118-572249
Fax: 0118-570328
KVK: 22045789
BTW nr: NL808774335B01